Dagens middagstips:
Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry
600gram torskfilé (men använd gärna sej, eller likn.)
2msk riven ingefära
1 lime
1 vitlöksklyfta
1msk rapsolja
1msk röd curry pasta
500 gram djupfrysta wokgrönsaker
1 burk lätt kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & Peppar
1 Sätt ugnen på 150 grader
2 Blanda ingefära och saften från en halv lime
3 Skär torsken i 4 lika stora portioner. Lägg dem i en ugnsäker form och krydda med salt & peppar.
Pensla ingefärsblandningen på fisken och sätt in i ugnen ca 15min.(30)
4 Skala och hacka vitlöken. Fräs den i rapsolja, tillsätt currypasta, wokgrönsaker,kokosmjölk, och grönsaksbuljongtärning. Koka upp grönsaksgrytan och smaksätt med salt och peppar och saften från en halv lime.
5 Servera torsken med grönsaks curryn och ris.(Bild och recept från ICA)
Denna middag är mycket god och riktigt lättlagad! rekommenderas verkligen